Puusepäntie 14B, 04600 Mäntsälä FINLAND

+358 (0) 45 1306768 info@extremefishing.fi

Kalastusopas Info

Antti Pajunen, kalastusopas AT / omistaja

Hei, olen Antti Pajunen vuosimallia -76, syntymäkaupunkina Kotka. Kalastuksen kipinä alkoi noin 6 vuotiaana ensin mökillämme Savitaipaleen Virmajärvellä ja myöhemmin Kymijoella sekä Kotkan merialueella. Ensimmäiset isot lohet ja meritaimenet nousivat -90 luvun alussa Kymijoen rannoilta. Siitä se varsinainen aktiivikalastuksen polte alkoi ja jatkuu vahvana edelleen.

Opiskelin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa matkailun restonomiksi vuosina 1997-2002.  Matkailualan opinnot ja monipuolinen kalastusharrastus vei minut myöhemmin opiskelemaan Kalastusoppaan ammattitutkintoa, ja syventämään kokonaisosaamistani. Kalastusoppaan AT ja siihen kuuluvat EA koulutukset, Hygienia-passi sekä vuokraveneen kuljettajatutkinto tuli suoritetuksi Koulutuskeskus Salpauksessa. Vuonna 2016 osallistuin TAMK:in järjestämään Suomen ensimmäiseen Iktyocare – erityisryhmien vesistöohjaajakoulutukseen. Tittelinä Iktyocare-vesistöohjaaja. Takataskusta löytyy myös koskenlaskukipparin tutkinto. Monipuolinen kalastusosaamiseni, koulutukseni sekä yli 15 vuoden asiakaspalvelualan työkokemukseni antavat erittäin hyvät valmiudet Kalastusoppaana toimimiseen. Pyrin aina toimimaan ammattimaisesti sekä antamaan parasta mahdollista palvelua, että juuri teidän retkenne olisi onnistunut.

Kalastan hyvin monipuolisesti, mutta ehkä kaikkein lähimpänä sydäntä on merikalastus ja sen eri muodot. Kalastus merellä on usein haasteellista ja välineiden sekä vieheiden toimivuuden merkitys korostuu. Eri sesonkien saaliskalat vetävät vuosi vuoden jälkeen puoleensa ja omien ennätyskalojen tavoittelu luo omaa jännitystä kalastukseen. Kestävä ja vastuullinen kalastus on lähellä sydäntä.

KäyntikorttiAntti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvatore Vitale, kalastusopas AT

Olen Salvo (Salvatore Vitale), 360 asteen urheilukalastaja ja kalastusopas ja tässä on lyhyesti minun tarinani: Olen syntynyt vuonna ’86 Italiassa ja noin 6-vuotiaasta asti intohimoinen kalamies. Opin omilta isoisiltä jo nuorena etelän-Välimeren salaisuudet ja vietin päiviä ja öitä hiotakseni kalastustekniikoitani. Kohdekaloina nousi mm. tonnikalaa, bonitoja, snappereita, mustekaloja ja meritursasta. Teini-iässä jätin kotikyläni taakse ja suuntasin opintojen perässä Torinon yliopistoon. Pienet joet ja järvet Alppien ympäristössä tarjosivat mainion tilaisuuden oppia makeaveden kalastustapoja.

Suomessa olen asunut vuodesta 2006 eteenpäin ja paikalliset kalastusmahdollisuudet täydensivät minun osaamista niin paljon, että halusin jakaa uniikin kalastustaustaisen tietämykseni asiakkalleeni, joten minusta tuli kalastusopas. Virallisesti kalastusoppaan AT:n suoritin kiitettävästi vuonna 2015, siihen kuuluvat EA koulutukset(EA2), Hygienia-passi sekä vuokraveneen kuljettajatutkinto.

Viime aikoina olen tehnyt yhteistyötä Italian Fishing TV:n kanssa, laatinut useampia artikkeleita ja tuonut myös näkyvyyttä Suomen maalle ja sen monipuoliseen kalastustarjontaan. Yksi niistä (http://www.italianfishingtv.it/ricetta-finlandese-per-i-lucci-a-mosca/) artikkelista käsittelee hauen perhokalastusta, joka on vapaa-aikani suosikki kalastusmuoto. Tärkeimmät periatteet minun opastoiminnassa on kestävä ja vastuullinen kalastus sekä hyvä meininki pitkin reissua. Puhun sujuvasti suomea ja englantia, Italia on äidinkieleni.